Posts

Short trip Pulau Ketam

Image
Assalamualaikum
  Okay seperti yang dijanjikan aku akan update setiap trip yang aku pergi, ada lagi dua trip yang lain aku akan share apa yang best tentang kelas teater aku, HAHAHA, sebernanya suka ja kelas teater tu tapi malas dan setiap kali habis  tu aku ada KO, so mmg flat habis , so aku akan cerita nanti, stay tune 😄 
  Trip ke Pulau Ketam ni bukan kehendak aku, HAHAHA, tapi atas desakan budak berdua tu nak shoot assignment diaorang aku kena tolong teman, angkut barang, pegang barang, pass barang , so that day im their servant, HAHAHA, sabo jelah aku dgn dak dua org tuu.
  Aku tahu la pasal Pulau Ketam ni sikit-sikit sebab senior aku biasalah update dekat ig dia yang dia pergi pulau tu, so dia ada story sikit-sikit, dan yang aku tahu Pulau tu tak guna kenderaan bermotor seperti kereta, motor dan lain-lain, diaorang guna basikal biasa atau basikal bermotor  so diaorang yang tinggal di pulau ni mmg menjaga kesejahteraan bumi betul.
  Kitaorang dari kolej gerak tak la awal sangat,…

Bebel bye semester 3

Assalamualaikum

  Semester 3 dah habis, hip hip horeyyyyy, Alhamdulilah, lega dah jawab 5 paper, campur dgn assigment , project boleh jugak pecah otak tapi masih stabil , tak depression , hahaha, sabor jelahhh, awal sem rasa lambat ja nak habis sem , bila dah tegah sem rasa tekanan sangat, hujung sem dah nak dekat exam, rasa macam cepatnya masa berlalu, next semester dah semester 4, seriusly, how time flies so fast, aku rasa macam baru masuk, serius, rasa macam tak sabar nak explore semua benda, semester 4 dah nak intern 😌 cepatnya masa berlalu, sepatutnya kita hargai masa dan apa yang kita lakukan, bila kita teringat je apa yang kita dah buat sebelum ni , kita akan fikir i should do better and better, in life we should try and error, if we afraid to try we can't have experienced about that, so better redah kasi pecah , HAHAHAHA
  Sebenarnya, semester ni banyak tempat jugak aku jelajah , tapi sebab semester ni aku banyak assigment lepas tu bila ada masa nak taip, aku mesti fikir…

Sembang sembang

Assalamualaikum
Last blog sebelum habis paper,sekarang lagi berapa hari je lagi dah nak habis cuti sem , masuk sem baru, too fast , cuti 7 minggu pun tak terasa, kejap je -.- ,tapi bersyukur la ada cuti ,dapat rehatkan minda, ihiksss, so apa ja yg aku buat cuti ni ,of course dduk rumah rehat, nk buat part time pun niat terkubur je bila fikir part time on weekend ,weekend la waktu nak spend dgn family, so baik tlg mak,ambil adik sekolah, hntar gi sekolah, shopping online, bussiness sikit(tak gempak mana pun) tapi alhamdulilah dpt rehat puas ,sem lps sem paling penat fizikal mental dgn projek ,dpt projek trus kna settle up bahagikan masa dalam seminggu ,3 okayy, dgn kelas teori yg maha hebat, tpi alhamdulilah result teori semua daebak, Terima Kasih ya Allah, lecturer, sahabat yg membantu cari notes.
So, nak start sem baru ni ,kena pasang niat betul nak study, bukan nk perfoya-foya , A BIG NO, register course tdi pun boleh tahan credit hour, mostly kelas 3 jam ,dulu kelas 5 jam , lectur…

Jgn GIVE UP !

Assalamualaikum Alhamdulilah, dah masuk 2017,lama jugak tak update ,kalau dulu balik sekolah terus nak ngadap lettop buka blog ,baca blog orang, haha, sekarang bagun pagi je buka whatsapp,twitter & ig , hehehe nak tahu pasal isu semasa tapi yang viral kisah orang yang banyak, makin lama makin banyak pulak manusia mengutuk dkt laman sosial ni, okay dah .tinggal lagi satu paper sebelum balik penang,yehuuuuu, sukanyaaa, tak sabar nak jumpa semua.
Okay aku ada satu topik ,and aku selalu kena sebab tu aku nak share sikit, ramai orang tunding jari dekat orang yang tudung labuh bila buat maksiat, topik ni agak serius laa ,sebab orang akan pandang kau jahat kalau kau pakai tudung labuh tapi kau buat maksiat seterusnya orang aim kau .
jujur aku cakap aku pakai tudung labuh sikit je orang dah cakap alimnyaa kau, excuse me ,Allah kan dah pesan orang perempuan kena labuhkan tudung menutupi dada, tak semestinya yang pakai tudung labuh tu baik ,tapi mana tahu tengah usaha nak baik, kita tak tahu,…

Story of Life

Assalamualaikum
   Hai,lamanyaaa tak buka blog almost 3 month >.< start je part 2 terus busy dgn project ,seriusly 3 project ,dh lemauu jugak laa sebab penat sgt, sampaikan 2 minggu demam tak baik, hahaha, badan sentiasa panas je, tidur tu jangan berangan la nk cukup,hujung minggu mesti stay up, alhamdulilah lagi 4 minggu dah nak habis kelas dan exam , dalam tak sedar dah nak habis sem 2 ni ,lagi 1 bulan setengah je nak exam 0.o im not ready yet,seriusly, kerja banyak :'(  

   Okay ,sepanjang sem ni, aku terpisah dgn housemate aku yang lama, dan aku sgt tak boleh move on pada awalnyaa sebab dah selalu buat sekali ,bila dah tak sama memang nangis laaa,sedih sgt waktu tu sebab diaorang ada yg dpt kolej lain, seriusly i'm miss them so bad,alhamdulilah diaorang tak lupa semua, sometimes jumpa msti akn hug, SERIUSLY i'm crying ,tambah rindu roomate lama :'(
  Lepas sibuk dgn projek,assigment semua benda dah tak terurus kecuali makan, KAHKAHKAH, itu kena on time, hihi…

Programme Visual Culture Studies Uitm

Assalamualaikum,
   So, topic untuk this entry is i would like to share about my course for my degree life is Visual Culture Studies, sound like ‘apa ke benda course ni, macam pelik je?, course ni bawah Fac apa ya? ,and blab la bla, so i will make you clear about this programme, it new programme so not weird if we do not know about this programme
   So ,first step,isi upu, tengok kelayakan ye adik-adik, kalau layak mohon this programme teruskan letak dalam list, isi UPU memang banyak pilihan so isi je yang awak layak semoga peluang nak dapat tawaran tu cerah.
   Second step, lepas dah dapat keputusan temuduga awak datang tau temuduga, this programme ada interview so nanti awak akan dapat list untuk interview,disebabkan programme ni dalam faculty of art and design so ada test untuk melukis dulu ye ,jangan takut, waktu mula-mula tu macam gelabah jugak la tapi tak susah mana la, ihikss, bukan berlagak tapi lukis je apa yang awak nampak untuk side awak ,jgn smpai lukisan tu tak logic pulak y…

Sambut Ramadhan

Assalamualaikum
        Alhamdulilah,Esk kita semua umat Islam sambut 1 Ramadhan, bulan yang kita tunggu-tunggu setiap tahun.This year kena sambut ramadhan dekat kolej ,omg ,hari first dh dekat kolej, mmg sedih la, adik beradik yg lain semua sambut permulaan ramadhan dekat rumah, nasib badan la, kena jihad dkt sini, lps tu exam di bulan mulia, Dr cakap 'awk exam di bulan ramadhan in sha allah ada barakahnya.semoga Allah perkenankan doa Dr.
      Di sini saya ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan ,semoga ramadhan kali ini membawa sejuta rahmat kepada kita dan kita mampu melakukan ibadah sebanyak yang mungkin, ampunkan segala kemaafan seandainya diri ini ada menyakitkan atau melukakan hati kalian. Salam