Posts

Sembang sembang

Assalamualaikum
Last blog sebelum habis paper,sekarang lagi berapa hari je lagi dah nak habis cuti sem , masuk sem baru, too fast , cuti 7 minggu pun tak terasa, kejap je -.- ,tapi bersyukur la ada cuti ,dapat rehatkan minda, ihiksss, so apa ja yg aku buat cuti ni ,of course dduk rumah rehat, nk buat part time pun niat terkubur je bila fikir part time on weekend ,weekend la waktu nak spend dgn family, so baik tlg mak,ambil adik sekolah, hntar gi sekolah, shopping online, bussiness sikit(tak gempak mana pun) tapi alhamdulilah dpt rehat puas ,sem lps sem paling penat fizikal mental dgn projek ,dpt projek trus kna settle up bahagikan masa dalam seminggu ,3 okayy, dgn kelas teori yg maha hebat, tpi alhamdulilah result teori semua daebak, Terima Kasih ya Allah, lecturer, sahabat yg membantu cari notes.
So, nak start sem baru ni ,kena pasang niat betul nak study, bukan nk perfoya-foya , A BIG NO, register course tdi pun boleh tahan credit hour, mostly kelas 3 jam ,dulu kelas 5 jam , lectur…

Jgn GIVE UP !

Assalamualaikum Alhamdulilah, dah masuk 2017,lama jugak tak update ,kalau dulu balik sekolah terus nak ngadap lettop buka blog ,baca blog orang, haha, sekarang bagun pagi je buka whatsapp,twitter & ig , hehehe nak tahu pasal isu semasa tapi yang viral kisah orang yang banyak, makin lama makin banyak pulak manusia mengutuk dkt laman sosial ni, okay dah .tinggal lagi satu paper sebelum balik penang,yehuuuuu, sukanyaaa, tak sabar nak jumpa semua.
Okay aku ada satu topik ,and aku selalu kena sebab tu aku nak share sikit, ramai orang tunding jari dekat orang yang tudung labuh bila buat maksiat, topik ni agak serius laa ,sebab orang akan pandang kau jahat kalau kau pakai tudung labuh tapi kau buat maksiat seterusnya orang aim kau .
jujur aku cakap aku pakai tudung labuh sikit je orang dah cakap alimnyaa kau, excuse me ,Allah kan dah pesan orang perempuan kena labuhkan tudung menutupi dada, tak semestinya yang pakai tudung labuh tu baik ,tapi mana tahu tengah usaha nak baik, kita tak tahu,…

Story of Life

Assalamualaikum
   Hai,lamanyaaa tak buka blog almost 3 month >.< start je part 2 terus busy dgn project ,seriusly 3 project ,dh lemauu jugak laa sebab penat sgt, sampaikan 2 minggu demam tak baik, hahaha, badan sentiasa panas je, tidur tu jangan berangan la nk cukup,hujung minggu mesti stay up, alhamdulilah lagi 4 minggu dah nak habis kelas dan exam , dalam tak sedar dah nak habis sem 2 ni ,lagi 1 bulan setengah je nak exam 0.o im not ready yet,seriusly, kerja banyak :'(  

   Okay ,sepanjang sem ni, aku terpisah dgn housemate aku yang lama, dan aku sgt tak boleh move on pada awalnyaa sebab dah selalu buat sekali ,bila dah tak sama memang nangis laaa,sedih sgt waktu tu sebab diaorang ada yg dpt kolej lain, seriusly i'm miss them so bad,alhamdulilah diaorang tak lupa semua, sometimes jumpa msti akn hug, SERIUSLY i'm crying ,tambah rindu roomate lama :'(
  Lepas sibuk dgn projek,assigment semua benda dah tak terurus kecuali makan, KAHKAHKAH, itu kena on time, hihi…

Programme Visual Culture Studies Uitm

Assalamualaikum,
   So, topic untuk this entry is i would like to share about my course for my degree life is Visual Culture Studies, sound like ‘apa ke benda course ni, macam pelik je?, course ni bawah Fac apa ya? ,and blab la bla, so i will make you clear about this programme, it new programme so not weird if we do not know about this programme
   So ,first step,isi upu, tengok kelayakan ye adik-adik, kalau layak mohon this programme teruskan letak dalam list, isi UPU memang banyak pilihan so isi je yang awak layak semoga peluang nak dapat tawaran tu cerah.
   Second step, lepas dah dapat keputusan temuduga awak datang tau temuduga, this programme ada interview so nanti awak akan dapat list untuk interview,disebabkan programme ni dalam faculty of art and design so ada test untuk melukis dulu ye ,jangan takut, waktu mula-mula tu macam gelabah jugak la tapi tak susah mana la, ihikss, bukan berlagak tapi lukis je apa yang awak nampak untuk side awak ,jgn smpai lukisan tu tak logic pulak y…

Sambut Ramadhan

Assalamualaikum
        Alhamdulilah,Esk kita semua umat Islam sambut 1 Ramadhan, bulan yang kita tunggu-tunggu setiap tahun.This year kena sambut ramadhan dekat kolej ,omg ,hari first dh dekat kolej, mmg sedih la, adik beradik yg lain semua sambut permulaan ramadhan dekat rumah, nasib badan la, kena jihad dkt sini, lps tu exam di bulan mulia, Dr cakap 'awk exam di bulan ramadhan in sha allah ada barakahnya.semoga Allah perkenankan doa Dr.
      Di sini saya ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan ,semoga ramadhan kali ini membawa sejuta rahmat kepada kita dan kita mampu melakukan ibadah sebanyak yang mungkin, ampunkan segala kemaafan seandainya diri ini ada menyakitkan atau melukakan hati kalian. Salam 
Really busy right now, so near to final exam,pray for me .

student life

Assalamualaikum
Nowadays i very busy and so many project and assigment must be submit on time so my schedule really pack and within 1 month final ,ahahahaha, i feel like baru melangkah masuk uitm then mnggu mds ,masuk kelas for the first time , ahakss, dgn test one week berderet so tough week , and i feel like i give up sometime,yelahh masa tak cukup, dh tak boleh nak manja-manja diri rileks and biarkan assigment and test di tepi, ahahaha, masa dgn housemate pn dh tak ada sbb mmg say hi only everyday ,yelahh semua course tak sama , kdg project diaorg byk buat dgn studio, nasib course aku tak ada studio ,kahkahkah, klau tak mmg angkut drawing prgi studio.
Seriusly i really miss my parents, my house, my room :'( miss everyone actually, nk balik kl pun tak sempat apatah lagi nk balik penang mmg tak sempat, everyweek project so my weekend special untuk project sahaja, huhu, this sem have 2 class foundation, next sem i have 3 class foundation, more tough and start from sem 3 to 6 i don&#…