Posts

Showing posts from July, 2013

Majlis Iftar :)

Image
Assalamualaikum

  Semalam budak kelas ada plan nak berbuka sama-sama..Akhirnya menjadi tapi tak semua orang datang di atas sebab-sebab tertentu..uhuhu..kenapa entah ayat terlebih formal bagai..hikhik..kami berbuka di Asiatica area kioks bertam..restoran tu agak terkenal..punyalah ramai orang..yang beshnya..comel gila budak-budak kecil sebaya dengan ilya...isykkk geramnya..huhu..restoran tuh jugak food dia ala ala arab uuu..actually tak suka sangat makanan arab..not taste yaww..tapi dah orang ajak..tunggu lagi..heee..sedap yang pasti cuma agak manis dia punya dessert..rasa macam makan ubat batuk pungg ada..









First plan nak pakai baju kurung cotton tapi tak sempat..balik rumah terus iron jubah yang mak kasi..lilit pashmina..pergi amik sha terus pergi asiatica..sebelum pergi asiatica semua orang nak pergi vision park tapi semua orang lambat sampai..hihihi..yang lewat tuh semestinya ladies..kihkih

Dah nak cukup hari ke 20..wah wa…

#5 Ramadhan Story

Image
Hati sangat tidak tenang sekarang.. Selepas bergaduh dengan dia..saya rasa nak marah semua orang.. Disebabkan ego yang tinggi dalam diri ini saya tak minta maaf dengan dia.. Dia ?seorang yang suka menganggu saya.. Saya tak suka dia..tetapi kawan saya suka cakap dia Jodoh saya? What? Hampa ingat saya suka sangat dia yang mulut kepoh tu?
Lepas bergaduh saya dah tak cakap dengan dia.. Walaupun pergi Library duduk satu meja tapi saya abaikan dia yang duduk sebelah saya..Sebab saya terlalu sakit dengan perangai dia yang sangat menyampah!
Dia pun macam faham kenapa saya diamkan diri.. Saya tak nak rapat dengan dia dah! Rasa menyesal sebab kenal dengan dia..sedangkan saya boleh berkenalan dengan orang lain lagi
Seawal pagi lagi kami dah bertemu..saya buat tak nampak sebab saya terlalu tersiksa dengan amarah yang mencengkam di dada..
Dalam hati berdoa agar dia tak pergi library..tetapi tekaan saya sangat meleset.. Saya rasa nak balik waktu tuh tapi.kerja tertanguh lagi.. Dia datang ke meja s…

#4 Ramadhan Story

Image
Assalamualaikum

   Pejam celik pejam celik..dah nak masuk 15 hari kita berpuasa..waahhh..tak sabar nak raya nih..hihihi..baju dah beli tapi baru sehelai..mungkin sehelai lagi jubah kott..may be..sebab tak pergi survey lagik..hari sabtu ni baru nak pergi shopping..ngeh ngeh..nampak sangat suka membazir :)

    Sekarang saya sangat sibuk dengan assigment..tsskk tssk T.T..biasalah sebagai pelajar memang macam tuh..kadang-kadang rasa nak nangis pun ada tapi kalau nangis sebab nak release tension sajalah..hikhik..

    Sepanjang tak buat entry baru sebab saya demam..wuahahahha..kecian dekat eden..demam teruk uuuu..badan lemah sangat sampai nak puasa pun tak larat..rasa nak berbuka jee..tapi hanya kata dalam hati kalau buka puasa pun rasa rugi nanti nak kena ganti bagai..hukhuk..pergi jumpa doktor..ayat yang selalu doktor akan cakap ialah.
                                               .'TAK CUKUP AIR DALAM BADAN'..
huahua..dah bi…

#3 Ramadhan Story

Assalamualaikum

    Alhamdulilah..dah seminggu kita berpuasa..rasa tahun ini sangat bermakna sangat bulan puasa ni..mungkin sebab dah pimdah rumah baru kot..tapi dekat kampung dulu lagi seronok sebab dekat dengan surau jalan kaki pun tak sampai 5 minit dah sampai..pendek kata dekat kampung lagi super duper meriah..tapi tahun ni segala berubah :'(

   Sepanjang Ramadhan ini..saya join group tadarus..sangat best sebab kawan-kawan banyak membantu..diaorang selalu tegur jika bacaan salah..so
kita boleh tahu di mana kesilapan kita..ustazah&cikgu bertugas pun banyak membantu :)

   Di bulan ramadhan ni..saya dan kawan-kawan tengah cuba merubahkan diri ke arah yang lebih diredhai ALLAH..niat itu penting..sentiasa berdoa supaya dapat berubah macam orang lain..menutup aurat dengan lebih sempurna dan mengikut syariat.

   Walaupun dah seminggu puasa sekali pun tak pernah jejak bazar..kahkah..orang lain tiap-tiap hari pe…

Titi Gantung

Image
Assalamualaikum


   Dua tiga hari yang lepas saya and the geng pergi titi gantung.owahhh..plan dah lama dengan classmate.tpi semua tak jadi lah..busy lah..so lepas balik library..dah bosan sangat taktau nak buat apa terus decide pergi..Jiha,saya,kyra&naim..Hanya naim lah jejaka pujaan malaya dekat situ..kihkih..sebab rumah naim area situ jah :)


Tempat dia cantik,,ini lah titi gantung tuh tinggi dan sangat panjang..penat mak aiii..dah lah saya ni gayat..jalan puns slow macam siput babi..kihkih..naim cakap saya jalan macam orang baru lepas bersalin..agak jahat mulut dia tuh..tssk tssk T.T


Taman rekreasi nih dah lama..cuma sekarang depa dah upgrade kan..bagi lebih cantik..heee Naim jadi tour guide kami sebab dia dari kecil lagi selalu datang sini..dia siap cerita sejarah tempat tuh lagi..ahakss..naim kalau tak bersuara tuh..bukan dia lah..mulut mak cik betul..hikhik..apapun best sangat sebab dapat spend time dengan boyfrind&gi…

#2 Ramadhan Story

Assalamualaikum

   Alhamdulilah hari ini dah hari ke 5 kita berpuasa..tapi sepanjang 5 hari ini saya ada jugak tak sihat tapi dengan izin ALLAH masih lagi sempat berpuasa..alhamdulilah..


    Sekarang tengah sibuk dengan assigment muet..huahua..kena group dengan seorang lelaki yang agak pendiam dan alim.Dia tak tahu saya satu group dengan dia..lepas saya tanya nak buat discussion baru dia kenal saya..YA ALLAH..nak menangis jugak mula-mula..sebab tak sekepala dengan dia.kawan semua pakat kata wah wah alia group dengan dia..siap ada yang pesan jangan amik dia dari aku ehh?ahhh?apakah??.subhanallah..memang nak tukar jugak-jugak tapi..bila fikir balik..apa salahnya bekerjasama dengan dia..

     Dia baik,alim dan segala yang baik semuanya datangnya dari dia..saya selalu ditakdirkan dengan lelaki yang macam tuh.kenapa...kenapa???.saya nih dah lah susah nak berkomunikasi dengan dia..gugup gila..uhuhuhu

     Setiap perancangan ALLAH me…

#1 Ramadhan Story

Assalamualaikum :)
Alhamdulilah tahun ini dapat lagi hidup di muka bumi ALLAH ini..dan dapat jugak berpuasa dengan sihat walafiat..Hari pertama puasa puns dah berjalan merata..heee
Lepas balik sekolah terus cepat-cepat pergi library then budak laki ajak pergi Vision Park..om nom nom Bulan puasa kot kau!nak jog ehh?
Mula-mula ingat depa acah je..tengok-tengok sungguh..memang kepala kita sama lah weyh.. Lepas study semua pakat konvoi pi vision park..hihihi
Tapi saya and the geng pergi lmbat sikit sbb pi beli stationery..semua pakat habis dakwat..cittt Lepas dah beli segala mak nenek bagai..terus join depa..
solat dulu dekat Masjid Kebangaan Kepala Batas..heee Terus bermulanya photoshot budak syariah iolls..kahkah..
Iphone rasfan tetap menjadi taruhan..dia sorang jah yang pakai hp yang canggih gila tuh.. Dah berjuta gambar kami dalam I phone dia tuh..hehehe
Posing-posing sampai dekat pukul 6 lebih..tetiba hp vibrate..bah hantar mcj 'Tak tahu nak balik rumah ke?' wahhhhh..sentap mak…