Posts

Showing posts from August, 2013

merdeka!

Image
Assalamualaikum

  Hari sabtu ari tuh 24/8 dekat sekolah ada event Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-56.walaupun bukan hari tuh hari kemerdekaan kami sambut dengan meriah dan gemilangnya.haha.Semua preparations disiapkan dalam masa 2 hari saja.okehh!tak gila ka semua tuh.jenoh perah otak yang kusut masai nih untuk fikir nak buat apa?
2 hari asyik stay dekat sekolah sampai nak maghrib..balik rumah mak siap pegang penyapuu.haha
tapi alhamdulilah nasiblah ada si rasfan yang kreatif lagi suka melukis .haha.terima kasih bagi kami idea :)

Sambutan merdeka tahun nih dekat sekolah sangat beshhh..semua pakat pakai baju raya yang 'vogue' sangat tuh..haha.masa ni lah nak tunjuk baju raya puns lepas nih jangan harap pakai ler kain hijau pucuk pisang tuh..kihkih(kain form 6)
















kegembiraan dalam kesedihan

Assalamualaikum :)

     Woooootttt wooootttt!apa khabar semua?sihat?Ya ALLAH sekarang sibuk bangattt dehh sampai dah tak sempat nak merapuu dekat blog nih..heeeee :)
Cerita raya dah lepas so sekarang semua pakat sambung belajar balik..haha..exam pun dok memanggil 'alia cepatlah jawab aku..haha' kalau mimpi macam nih compem ketaq kepala macam rashid..haha (actually rashid tuh classmate..dia suka goyangkan kepala..bila dia buat mcm tuh satu kelas ketawakan dia..haha)


    Bila dengar dia luahkan isi hati dekat saya..saya kaku!saya nak nangis!dia kawan saya kenapa perlu saya khianati dia?dia seorang yang baik tetapi sangat annoying kadang-kadang..saya selalu jugak bersabar dengan karenah dia yang agak chilldish..tapi tak apa saya sayang dia!sayang sesangat!

    Dulu dia semangat saya!tapi sekarang..entah..hati saya kata

'eh perlu kah rapat dengan dia?'
'eh dulu dia buka aib kau'
'eh dia selalu belanja kau&…

Raya!!!!

Image
Assalamualaikum :)

   Wah!lamanya tak mengupdate blog..sibuk bangat dehhh..raya tahun ini..sangat beshhh haha..dapat jumpa ramai adik-beradik yang lama sudah tak bersua muka..huuuu

Kalau nak cerita semua pasal raya..banyak sangat..nanti hampa tak larat nak membaca nye pun..hee..































#8 Ramadhan Story

Assalamualaikum

   Ramadhan semakin hari semakin meninggalkan kita ..huhu..sedihnya..segala persiapan dah buat walaupun banyak yang tak complete..mak sampai pening tak tahu nak sediakan apa lagi..tahun ini jugak tahun pertama beraya di rumah baru..tapi tak seronok macam dekat rumah wan yang dulu..rumah baru nih sunyi sangat..raya nanti mesti tak meriah..hukhuk

   Sebelum berbuka tadi..saya tengah sediakan lauk semua..buka rice cooker tengok-tengok nasi tak masak lagi..kahkah..muka memang cuak gilaa..takut abah marah sebab cuai..tapi mak yang masak bukan saya..heee..berbuka tadi hanya makan kuih sementara menunggu nasi masak..

   Waktu bulan ramadhan nih ada suka dan dukanya..kisah yang besh sangat banyak..waaahhh tak nak tinggal bulan ramadhan..yang dukanya pun agak menyakitkan tapi .saya redha :'

   Marhaban Ya Ramadhan...harap kita semua dapat bertemu lagi dengan ramadhan..Insyaallah..
Selamat Hari Raya ikhlas dari say…

#7 Ramadhan Story

saya: awak nanak kek..hee :) dia: kek apa? saya :hey awak!saya merapu sajalah dia :hahaha..saya mana reti buat kek lah saya :ehh kawan saya cakap awak pandai buat :) dia :mana ada..sikit-sikit saja saya :ouh ehh?tak apalah sorry ganggu dia :takpalah
Perbualan antara crushh.haha..tapi dia suka orang lain..huhuhu Jodoh,pertemuan,ajal maut semua ditangan ALLAH.. #SELAMAT BERBUKA :)

#6 Ramadhan Story

Saya : Mak!kakak asyik gadoh dengan orang je dekat sekolah
Emak : Halah..kakak tu kasar
Saya : Eh mana ada..depa yang kacau kakak dulu la
Emak : Yalah..muka je cantik tapi cakap banyak
Saya : Eh kakak cantik ka?
Emak : asdfghjkljdjdwh

  Hahahaha..emak lawak sangat..bila story morry pasal sekolah,classmate mesti mak gelak gilaa-gilaa..sebab classmate saya semuanya happening gilaa..kihkih..Ya ALLAH terima kasih kerana kurniakan kawan yang sebaik mereka :)