Posts

Showing posts from July 16, 2013

#3 Ramadhan Story

Assalamualaikum

    Alhamdulilah..dah seminggu kita berpuasa..rasa tahun ini sangat bermakna sangat bulan puasa ni..mungkin sebab dah pimdah rumah baru kot..tapi dekat kampung dulu lagi seronok sebab dekat dengan surau jalan kaki pun tak sampai 5 minit dah sampai..pendek kata dekat kampung lagi super duper meriah..tapi tahun ni segala berubah :'(

   Sepanjang Ramadhan ini..saya join group tadarus..sangat best sebab kawan-kawan banyak membantu..diaorang selalu tegur jika bacaan salah..so
kita boleh tahu di mana kesilapan kita..ustazah&cikgu bertugas pun banyak membantu :)

   Di bulan ramadhan ni..saya dan kawan-kawan tengah cuba merubahkan diri ke arah yang lebih diredhai ALLAH..niat itu penting..sentiasa berdoa supaya dapat berubah macam orang lain..menutup aurat dengan lebih sempurna dan mengikut syariat.

   Walaupun dah seminggu puasa sekali pun tak pernah jejak bazar..kahkah..orang lain tiap-tiap hari pe…

Titi Gantung

Image
Assalamualaikum


   Dua tiga hari yang lepas saya and the geng pergi titi gantung.owahhh..plan dah lama dengan classmate.tpi semua tak jadi lah..busy lah..so lepas balik library..dah bosan sangat taktau nak buat apa terus decide pergi..Jiha,saya,kyra&naim..Hanya naim lah jejaka pujaan malaya dekat situ..kihkih..sebab rumah naim area situ jah :)


Tempat dia cantik,,ini lah titi gantung tuh tinggi dan sangat panjang..penat mak aiii..dah lah saya ni gayat..jalan puns slow macam siput babi..kihkih..naim cakap saya jalan macam orang baru lepas bersalin..agak jahat mulut dia tuh..tssk tssk T.T


Taman rekreasi nih dah lama..cuma sekarang depa dah upgrade kan..bagi lebih cantik..heee Naim jadi tour guide kami sebab dia dari kecil lagi selalu datang sini..dia siap cerita sejarah tempat tuh lagi..ahakss..naim kalau tak bersuara tuh..bukan dia lah..mulut mak cik betul..hikhik..apapun best sangat sebab dapat spend time dengan boyfrind&gi…