Posts

Showing posts from 2014

Bestie dunia akhirat .

Image
Assalamualaikum .

 Bagi hampa apa makna bestfriend atau friendship? bagi aku kalau aku dh iktiraf someone tu as bestie or kawan baik sehati sejiwa ni memang aku sayang dia level tinggi ah snang kata, hahahaha, kalau aku kol ,text atau wasep, mesti dia ada even dia busy dgn projek ke assigment , dia bagi semangat ,aku seorang yg cepat down, seriously, aku lemah kalau sekali org kutuk ke kata aku ni anak tak ada harapan ke apa, wajib ahh nanges lepas org tu kata, kalau aku teringat berkali-kali org tu kata, mmg air mata aku menitis juaaa, kahkahkah, jiwa aku tak kental okay ! tapi kalau bab melawan cakap dgn org ego, sorry aku tanak kalah ,hihi, perangai nauzubillah .
   Start kenal Nur Syahirah Shuhaimi ni, lepas masuk sekolah menengah , form 1 tu aku dh kenal dia, tapi tak satu kelas, form 2 satu kelas, form 3 tk sama kelas, naik form 4 kami amik aliran yg sama, aku waktu form 1 hingga form 3 aku jenis tak ada nak bestie sngat, haha, aku kawan ja dgn semua org yg ada dihadapan aku, k…

sembang movie .

Pernah tak kau tgok cerita cinta yg heroin ke hero nk permainkan hati sebab duit ke sebab nk tipu parents ke apa, part ending dia msti falling in love kan ? hahaha ,aku rasa kdg-kdg life kita ni, kot mana pun, akan ulang benda yg sama, hahaha

   Aku ckup tak suka bila dh hero dgn heroin jatuh cinta ke apa, last skali hero or heroin mati, haha, pangkah trus movie tu okaaayyy! aku rsa smua org tk suka ending mcm tu rasa mcm tak happy ending kan, padahal biarlaa orang yg buat story tu, kesian dia penat-penat buat, dkat endiang orang kata mcm-mcm, hummm

   Dlm mind set adik beradik aku,klau aku tgok movie tnpa brpaling ke arah mna pun kecuali tv , sah dlm mind set aku ni, lelaki tu hensem, tk pun perempuan tu cantik tu ja, okayy, depa dh masak sgt dgn prangai aku ,haha, aku jenis jrang tgok tv, sbb astro ulang bnda yg sma kot, so klau aku dh jmpa crita yg best bg pndangan aku, tk ckp byak laa trus tgok dan aku slalu anggap org tk da dkt sekeliling aku, khusyuk kan? haha, kan bgos klau …

cerita lunch

Image
Assalamualaikum :) 
  Apa khabar rakyat Malaysia ? hahaha , rasa mcm lama benor tak menaip, almaklumlah dah habis study ni dia malas tahap kemain kau, makan , tido, makan lagi then tido , haishhh , membela badan bak kata orang , hihi, dah start cri kerja tp entahlaa ,parents mcm tak bagi je, nak mintak cikgu tadika je ni, apapun doakan saya dapat kerja ehh ? huhuhu

  Sempena dah habis study ni, haha, budak lowest sit adalah buat jamuan perpisahan dekat upper six, tapi tak semua pun yg datang , ada yg kerja sbb tu tak boleh datang, huhu, bukan dinner ye uolls ,lunch ,tak jdi dinner sbb depa booking lambat, then ssah nak cri masa yg sesuai itulah yg jdi lunch,haha, lunch ke dinner janji makan sedap , lunch ni dekat hotel seri malaysia je pun .
  Dilema gila waktu nak pi lunch ni, dengan baju tak siap, lagi berapa minit ja nak start ,bru siap, hahaha, sebenarnya upah tok sruh buat dress, tok cakap okay, aku pun, hahh , okayy, sekali baju tak siap, menangis tak berlagu kau, tapi aku rile…

1.Cerita Ramadhan

Assalamualaikum !
 Alhamdulilah , tahun ini dapat lagi kita semua umat Islam sambut bulan Ramadhan  lagi, alhamdulilah jugak sebab Allah bagi peluang dan panjangkan lagi umur kita  untuk melakukan ibadah ini. 
Bangun sahur pukul 5, then siap-siap untuk mkn, bila dah makan wajib betoii nauu nak tidoo aishhh, saya ada bca twit  someone nih, dia cakap bangun sahur tu sunah kalau tidur lepas sahur tu punah,  ayat diaaa, terasa bebenor ,hahahahaha
 First Ramadhan pun Allah dah bagi rahmat, hujan start dari pagi sampai skrg,  memang tak terasa lapar dan dahaga langsung, bersyukur sangat sebab sepupu dan adik yang kecil baru nak bermula puas tuh harap diaorang boleh tahan dan semangat nak puasa sampai maghrib nanti J Ilya pun demam skrg entah puasa ke tidok .
Marhaban Yaa Ramadhan, Selamat bersahur dan berpuasa esok, Salam :)

Barakullah wan :)

Image
Assalamualaikum !
  Saya dah bebas daripada cengkaman exam, HAHAHAHAHA, gelak besar kauuuu, heeeee. bila time nak keluar exam kau nanges-nanges dkt kelas tak maluu betol. kihkihkih.

  Actually rindu nk berblog, entry nih pun pasal wan saya,alhamdulilah jodoh dia dah sampai, mungkin orang yg dekat luar tuu cakap *org tua gatal ke whatever, dia sabar, dia terima sahaja apa tohmahan orang, seriously saya cakap saya hormat sangat dengan wan, waktu arwah tok meninggal dia tak nanges langsung hati dia redha sgt, semua tuhh 2 tahun yg lalu.

  Tok yang baru nih pun terima semua keluarga wan,dah laa ramai, tok layan ja semua orang even bukan cucu tok yang sebenar, suka sangat dengan tok sebab tok selalu kiss pipi, selalu peluk, selalu layan kerenah saya even dulu saya tak pernah langsung jumpa tok sebelum niii, waktu semua org jumpa tok saya malas nak ikut ,sebelum akad baru saya lihat tok.

  Even banyak halangan dulu, sekarang Allah permudahkan segala urusan, Terima Kasih Ya ALLAH !
Gambar w…

cerita #PBS

Assalamualaikum !
Kenapa entah sekarang dah tak ada mood nak bloging. hummmm. penyakit malas datang bertimpa-timpa dengan sibuk PBS. huishhh rasa ada batu besar nak hempap kepala eden tahu ngakkk ?
Dah 2 minggu pembentangan PBS. untuk class saya. ada 3 PBS for this sem. ahaaaa. agak-agak rasa saya gilaaa tak sebelum nak naik sem 3. bertungkus lumus gilaa-gilaaaa. sampai satu tahap bawa estancion wyre sebab tak cukup plug nak charge lappy. hadohhhh. bilaaa cikgu masuk kelas , cikgu pun kusut nengok kami niii. cikgu cakap tudiaa laaa last minute lagi. tapi bukan last minute cuma nak perbetulkan yg mana salah ehhh ! HAHA. yalahh sangat .

First present subject Pengajian Am . memang gilaaa lahh tetibaa pendrive masuk virus sekali haaahhh. tak boleh buka. sudahlaaa lettop ada dekat rumah, takkan nak balik kot. cikgu pun tak kasii. at last jumpa si Rasfan tuu dia tolong , yeahhh! settle masalah. sayang kau kayyy. sebelum bentang pun ada sorang mamat nii Alif Aswad namanyaaa. sedap kan namany…

resultt.grrrrr

Assalamualaikum
    Hari ini result STPM PENGGAL 1 dah keluar.gua punyaaa result tuuuu.yaaaa rabbiii.Alhamdulilah okayyyyy.Ya ALLAH bersyukur sangat sebab dapat macam tuuuu.even saya mengaku usaha tak setimpal langsung kayyy.hummmm.tapi dengan result tuuu ada jugak yang tak puas hati.humphhhh. hati nii nak repeat jugak!!jugak!!jugak!!Repeat untuk STPM bukan bermakna gagal okayyy! Repeat untuk nak memperindahkan lagi result tuuu.ihim
   Doakan yang terbaik untuk saya :) Harap sem 2 dapat buat lagi terbaik demi ntuk menjejakkan kaki ke uni satu hari nanti.Mak!Abah ,one day harap mak and abah dapat bangga dengan anak mak,abah nii .salam

Kursus Asas Pertahanan Awam

Image
Assalamualaikum :)
 Hi semua!!!7-9 Feb yang lepas saya telah menyertai Kursus Asas Pertahanan Awam.ahahahhaha.macam lawak jaaa Marzatul Alia niii.serious dulu sebelum masuk form 6 memang anti teruklah kalau bab-bab nak aktif koko.kalau ada koko cuma tick nama terus tak ambil tahu program apa.see terukkan saya.uhuhuhu.aku yang dulu bukanlah yang sekarang ehhh!heee

  Petang nanti nak kena pergi,tapi dalam pukul 10 pagi macam tuu baru dapat inform yang nak kena pergi.choiiii.agaklah kan dimana baju,tracksuit,tudung, haihhh saya ni dah laaa bab-bab macam ni lemah..memang selalu letak merata then hilang barulah sesali dengan perbuatan tuuu. *take a note :Jangan jadi macam saya ehhh :)

  Walaupun lambat dapat inform tapi ramai jugaklah yang pergi..uhuhuhu..naik truck pulak,memang suka pun.serius suka.HAHAHAHA..dah la bawak macam nak drift memang budak laki yang duduk dekat bawah tuuu tak tergolek dekat budak perempuan niii.hummm.actually truck penuh,.yang perempuan duduk atas kerusi,yang l…