Posts

Showing posts from June, 2014

1.Cerita Ramadhan

Assalamualaikum !
 Alhamdulilah , tahun ini dapat lagi kita semua umat Islam sambut bulan Ramadhan  lagi, alhamdulilah jugak sebab Allah bagi peluang dan panjangkan lagi umur kita  untuk melakukan ibadah ini. 
Bangun sahur pukul 5, then siap-siap untuk mkn, bila dah makan wajib betoii nauu nak tidoo aishhh, saya ada bca twit  someone nih, dia cakap bangun sahur tu sunah kalau tidur lepas sahur tu punah,  ayat diaaa, terasa bebenor ,hahahahaha
 First Ramadhan pun Allah dah bagi rahmat, hujan start dari pagi sampai skrg,  memang tak terasa lapar dan dahaga langsung, bersyukur sangat sebab sepupu dan adik yang kecil baru nak bermula puas tuh harap diaorang boleh tahan dan semangat nak puasa sampai maghrib nanti J Ilya pun demam skrg entah puasa ke tidok .
Marhaban Yaa Ramadhan, Selamat bersahur dan berpuasa esok, Salam :)

Barakullah wan :)

Image
Assalamualaikum !
  Saya dah bebas daripada cengkaman exam, HAHAHAHAHA, gelak besar kauuuu, heeeee. bila time nak keluar exam kau nanges-nanges dkt kelas tak maluu betol. kihkihkih.

  Actually rindu nk berblog, entry nih pun pasal wan saya,alhamdulilah jodoh dia dah sampai, mungkin orang yg dekat luar tuu cakap *org tua gatal ke whatever, dia sabar, dia terima sahaja apa tohmahan orang, seriously saya cakap saya hormat sangat dengan wan, waktu arwah tok meninggal dia tak nanges langsung hati dia redha sgt, semua tuhh 2 tahun yg lalu.

  Tok yang baru nih pun terima semua keluarga wan,dah laa ramai, tok layan ja semua orang even bukan cucu tok yang sebenar, suka sangat dengan tok sebab tok selalu kiss pipi, selalu peluk, selalu layan kerenah saya even dulu saya tak pernah langsung jumpa tok sebelum niii, waktu semua org jumpa tok saya malas nak ikut ,sebelum akad baru saya lihat tok.

  Even banyak halangan dulu, sekarang Allah permudahkan segala urusan, Terima Kasih Ya ALLAH !
Gambar w…