Posts

Showing posts from December, 2014

Bestie dunia akhirat .

Image
Assalamualaikum .

 Bagi hampa apa makna bestfriend atau friendship? bagi aku kalau aku dh iktiraf someone tu as bestie or kawan baik sehati sejiwa ni memang aku sayang dia level tinggi ah snang kata, hahahaha, kalau aku kol ,text atau wasep, mesti dia ada even dia busy dgn projek ke assigment , dia bagi semangat ,aku seorang yg cepat down, seriously, aku lemah kalau sekali org kutuk ke kata aku ni anak tak ada harapan ke apa, wajib ahh nanges lepas org tu kata, kalau aku teringat berkali-kali org tu kata, mmg air mata aku menitis juaaa, kahkahkah, jiwa aku tak kental okay ! tapi kalau bab melawan cakap dgn org ego, sorry aku tanak kalah ,hihi, perangai nauzubillah .
   Start kenal Nur Syahirah Shuhaimi ni, lepas masuk sekolah menengah , form 1 tu aku dh kenal dia, tapi tak satu kelas, form 2 satu kelas, form 3 tk sama kelas, naik form 4 kami amik aliran yg sama, aku waktu form 1 hingga form 3 aku jenis tak ada nak bestie sngat, haha, aku kawan ja dgn semua org yg ada dihadapan aku, k…

sembang movie .

Pernah tak kau tgok cerita cinta yg heroin ke hero nk permainkan hati sebab duit ke sebab nk tipu parents ke apa, part ending dia msti falling in love kan ? hahaha ,aku rasa kdg-kdg life kita ni, kot mana pun, akan ulang benda yg sama, hahaha

   Aku ckup tak suka bila dh hero dgn heroin jatuh cinta ke apa, last skali hero or heroin mati, haha, pangkah trus movie tu okaaayyy! aku rsa smua org tk suka ending mcm tu rasa mcm tak happy ending kan, padahal biarlaa orang yg buat story tu, kesian dia penat-penat buat, dkat endiang orang kata mcm-mcm, hummm

   Dlm mind set adik beradik aku,klau aku tgok movie tnpa brpaling ke arah mna pun kecuali tv , sah dlm mind set aku ni, lelaki tu hensem, tk pun perempuan tu cantik tu ja, okayy, depa dh masak sgt dgn prangai aku ,haha, aku jenis jrang tgok tv, sbb astro ulang bnda yg sma kot, so klau aku dh jmpa crita yg best bg pndangan aku, tk ckp byak laa trus tgok dan aku slalu anggap org tk da dkt sekeliling aku, khusyuk kan? haha, kan bgos klau …

cerita lunch

Image
Assalamualaikum :) 
  Apa khabar rakyat Malaysia ? hahaha , rasa mcm lama benor tak menaip, almaklumlah dah habis study ni dia malas tahap kemain kau, makan , tido, makan lagi then tido , haishhh , membela badan bak kata orang , hihi, dah start cri kerja tp entahlaa ,parents mcm tak bagi je, nak mintak cikgu tadika je ni, apapun doakan saya dapat kerja ehh ? huhuhu

  Sempena dah habis study ni, haha, budak lowest sit adalah buat jamuan perpisahan dekat upper six, tapi tak semua pun yg datang , ada yg kerja sbb tu tak boleh datang, huhu, bukan dinner ye uolls ,lunch ,tak jdi dinner sbb depa booking lambat, then ssah nak cri masa yg sesuai itulah yg jdi lunch,haha, lunch ke dinner janji makan sedap , lunch ni dekat hotel seri malaysia je pun .
  Dilema gila waktu nak pi lunch ni, dengan baju tak siap, lagi berapa minit ja nak start ,bru siap, hahaha, sebenarnya upah tok sruh buat dress, tok cakap okay, aku pun, hahh , okayy, sekali baju tak siap, menangis tak berlagu kau, tapi aku rile…