Bestie dunia akhirat .

Assalamualaikum .


 Bagi hampa apa makna bestfriend atau friendship? bagi aku kalau aku dh iktiraf someone tu as bestie or kawan baik sehati sejiwa ni memang aku sayang dia level tinggi ah snang kata, hahahaha, kalau aku kol ,text atau wasep, mesti dia ada even dia busy dgn projek ke assigment , dia bagi semangat ,aku seorang yg cepat down, seriously, aku lemah kalau sekali org kutuk ke kata aku ni anak tak ada harapan ke apa, wajib ahh nanges lepas org tu kata, kalau aku teringat berkali-kali org tu kata, mmg air mata aku menitis juaaa, kahkahkah, jiwa aku tak kental okay ! tapi kalau bab melawan cakap dgn org ego, sorry aku tanak kalah ,hihi, perangai nauzubillah .

   Start kenal Nur Syahirah Shuhaimi ni, lepas masuk sekolah menengah , form 1 tu aku dh kenal dia, tapi tak satu kelas, form 2 satu kelas, form 3 tk sama kelas, naik form 4 kami amik aliran yg sama, aku waktu form 1 hingga form 3 aku jenis tak ada nak bestie sngat, haha, aku kawan ja dgn semua org yg ada dihadapan aku, kau senyum , aku senyum , kau jeling, hahh lantak kauu, kahkahkah, waktu form 4 baru aku rapat sbb dh kwan dri form 1 kot, kenal hati budi dh, sembang tu kalau tak volume maksima bukan kami okayy, kihkihkih, otak merapuuu kot, lelaki pun tkmauu dkat, hahahaha.

  Alhamdulilah 7 tahun dh kita kawan, 7 tahun tu bukan singkat okayyy, bagi aku mcm aku baru kenal dia pakai tudung putih dgn kain biru , hahaha, biasa jgk la gadoh, aku suka kacau dia, dh la dduk sebelah mmg mulut aku non stop susah laa , kesian dia dgar cerita mengarot aku, isykkk-isykk, sedih .

  Family pun dh kenal irah ni ,tpi mak aku suka confuse nma kawan-kwan aku, haha, kalau aku dh start cerita nama sekian-sekian, jap gi mak msti, 'ehh yg mana? nma nk sama laa mak pening, kahkahkah, jenuh la mak nk ingat setiap nma kwn aku,hmm, parents irah pun kenal aku sebab muka aku je hah, yg ska pergi rumah dia, haha, mak dia friendly hokayyy, aku suka mak dia, baik sgat-sgat, jatuh hati jap dgn mak dia, hihihi, klau nk kluar ke , msti nk irah je ada, shoping ke, joging, tapi kami suka pantai, mmg wajib ahh kalau dia cuti sem gi pantai, kalau tk sempat nk prgi , dlam setahun tu msti jgak aku bawa dia prgi pantai, suka pantai sangat sangat dan sangat.

  Irah ni aku panggil dia 'mak kot, haha, tak penah kot bestie nk pnggil mak bagai, entah la time form5 cengituu aku tgah sembang-sembang dgn dia tetiba aku pnggil dia mak, smpai skrg kami msih guna panggilan tu tpi tk sehebat dulu dh laaa, haha, smpai aku gi kedai buku pn ,aku cri dia, aku pnggil lah dia mak, smpai budak sebelah aku tu pndang-pandang, haha, rasa mcm nk explain dkt bdak tu yg itu pnggilan manja kami, kekekeke.

  Aku sayang semua kawan yg rapat dgn aku, kdg-kdg bnda nk jdi dekat dia pun akn jadi dkt aku, serious, chemistry kuat kata org, haha, kdg-kdg, dlm fikiran sama, huhuhu, mungkin Allah dh tetap org yg tahu hati aku that why Allah bgi aku kenal dgn manusia yg aku anggap kawan baik, terima kasih Allah, aku cuma berharap kawan smpai jannah, tak kira dgn irah ataupun kawan yg lain, sampai kahwin pn nanti, aku nk bakal zauj aku tu, 'ihim-ihim' kenal dgn bestie aku dunia akhirat, hihihi, salam ,semoga Allah merahmati hidup kita semua .

Irah ,lebiu



Comments

Popular posts from this blog

Programme Visual Culture Studies Uitm

Story of Life

Jgn GIVE UP !