Posts

Showing posts from 2015

Manusia Biasa .

Bila kau nampak seseorg tu dri segi pemakaian ,kau dh boleh agak karakter
seseorg tu, mungkin tekaan kau betul, dan kadang-kadang tekaan kau boleh
jauh meleset.

Dengan adanya 'TITLE'seseorg tu boleh jadi angkuh ,tamak, nak dia je betul,
org yg bawahan dan tak semampu dia, akn dia tindas,come on la,dh 2015,
jgn la judge seseorg tu melalui pemakaian, takpun karakter dia, Don't
judge a book by it cover


Setiap kali aku pergi niaga, mesti aku akan jumpa pelbagai jenis manusia
ada manusia yg sebenarnya dia dpt semua yg dia nk dlm life dia,tp masyaallah
sikap dia baiknya hanya Allah s.w.t yg dpt membalasnyaa,ada pulak manusia yg
life dia biasa-biasa je tp mulut kecoh kemain, so see the different manners,
org kebanyakan ada yg rendah diri,tp ada juga yg bangga diri,same as org
biasa,bila dia dh dpt apa dia nk ,dia akn jd bangga diri, yg humble pun ada,
manusia mmg pelbagai ,so jgn membuat penilaian lg, kenal dulu .


Manusia sekarang terlalu 'JUDGEMENT' lepas tu menghukum pu…

-

Assalamualaikum
  Ehem-ehem , lamanya tak update blog, HAHAHAHAHA
  Alhamdulilah hari ni dh 3 syawal , waktu bulan puasa pun ,alhamdulilah semua sihat ,tp sebelum nk sambut Ramadhan tu, pak sedara aku masuk icu, mmg selalu ulang alik ke hospital , alhamdulilah jugak sbb dia dh semakin sihat, walaupun doktor suruh kami sekeluarga tabahkan hati redha, tapi pak sedara aku tu kuat semangat untuk hidup , Alhamdulilah .
  Raya tahun ni mmg tak rasa raya, HAHAHAHHA, gambar raya pun tk amik, kuih raya malam raya hri tu baru kalut buat, alhamdulilah baju raya ada org sponsor, TERIMA KASIH ,bos Shanim's Collection, hihihi, rumah deco biasa-biasa je, janji kita sambut satu syawal dgn hati yg gembira, huhuhu

  UMMM, aku rasakan tak tahu nk taip apa dah, yelaahhh ,tak selalu menaip, lettop pun dh jarang buka, selalu simpan je, okaylaaa ,aku nk ucapkan ,SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN ,Salam .