Manusia Biasa .

Bila kau nampak seseorg tu dri segi pemakaian ,kau dh boleh agak karakter
seseorg tu, mungkin tekaan kau betul, dan kadang-kadang tekaan kau boleh
jauh meleset.

Dengan adanya 'TITLE'seseorg tu boleh jadi angkuh ,tamak, nak dia je betul,
org yg bawahan dan tak semampu dia, akn dia tindas,come on la,dh 2015,
jgn la judge seseorg tu melalui pemakaian, takpun karakter dia, Don't
judge a book by it cover


Setiap kali aku pergi niaga, mesti aku akan jumpa pelbagai jenis manusia
ada manusia yg sebenarnya dia dpt semua yg dia nk dlm life dia,tp masyaallah
sikap dia baiknya hanya Allah s.w.t yg dpt membalasnyaa,ada pulak manusia yg
life dia biasa-biasa je tp mulut kecoh kemain, so see the different manners,
org kebanyakan ada yg rendah diri,tp ada juga yg bangga diri,same as org
biasa,bila dia dh dpt apa dia nk ,dia akn jd bangga diri, yg humble pun ada,
manusia mmg pelbagai ,so jgn membuat penilaian lg, kenal dulu .


Manusia sekarang terlalu 'JUDGEMENT' lepas tu menghukum pulak,
kau tak kesian ke dkt org yg tak berapa pandai,yg gigih nk dpt pointer
tinggi tapi dia dah usaha ,cuma rezeki dia untuk dpt pointer tinggi
tak kesampaian, kau kutuk dia atau pandang rendah, kau ingat kau TUHAN?
Allah bg life dia mcm tu senang lenang je kau kutuk, mungkin pointer
dia rendah tapi Allah bg dia rezeki luas, kau tahu ke?

Lepas kenal seorang demi seorang,aku rasa ada hikmahnya,Terima Kasih
YA ALLAH,kau temukan aku dgn org yg hebat-hebat, semoga aku menjadi
org yg hebat juga seperti mereka ,amin ya rabballamin.

Maaf kalau entry ini menyakitkan hati sesiapa,semoga Allah Redha segala
pekerjaan yg kita lakukan ,Amin .


Comments

Popular posts from this blog

Programme Visual Culture Studies Uitm

Story of Life

Jgn GIVE UP !