Posts

Showing posts from August 11, 2015

Manusia Biasa .

Bila kau nampak seseorg tu dri segi pemakaian ,kau dh boleh agak karakter
seseorg tu, mungkin tekaan kau betul, dan kadang-kadang tekaan kau boleh
jauh meleset.

Dengan adanya 'TITLE'seseorg tu boleh jadi angkuh ,tamak, nak dia je betul,
org yg bawahan dan tak semampu dia, akn dia tindas,come on la,dh 2015,
jgn la judge seseorg tu melalui pemakaian, takpun karakter dia, Don't
judge a book by it cover


Setiap kali aku pergi niaga, mesti aku akan jumpa pelbagai jenis manusia
ada manusia yg sebenarnya dia dpt semua yg dia nk dlm life dia,tp masyaallah
sikap dia baiknya hanya Allah s.w.t yg dpt membalasnyaa,ada pulak manusia yg
life dia biasa-biasa je tp mulut kecoh kemain, so see the different manners,
org kebanyakan ada yg rendah diri,tp ada juga yg bangga diri,same as org
biasa,bila dia dh dpt apa dia nk ,dia akn jd bangga diri, yg humble pun ada,
manusia mmg pelbagai ,so jgn membuat penilaian lg, kenal dulu .


Manusia sekarang terlalu 'JUDGEMENT' lepas tu menghukum pu…