Programme Visual Culture Studies Uitm

Assalamualaikum,

   So, topic untuk this entry is i would like to share about my course for my degree life is Visual Culture Studies, sound like ‘apa ke benda course ni, macam pelik je?, course ni bawah Fac apa ya? ,and blab la bla, so i will make you clear about this programme, it new programme so not weird if we do not know about this programme

   So ,first step,isi upu, tengok kelayakan ye adik-adik, kalau layak mohon this programme teruskan letak dalam list, isi UPU memang banyak pilihan so isi je yang awak layak semoga peluang nak dapat tawaran tu cerah.

   Second step, lepas dah dapat keputusan temuduga awak datang tau temuduga, this programme ada interview so nanti awak akan dapat list untuk interview,disebabkan programme ni dalam faculty of art and design so ada test untuk melukis dulu ye ,jangan takut, waktu mula-mula tu macam gelabah jugak la tapi tak susah mana la, ihikss, bukan berlagak tapi lukis je apa yang awak nampak untuk side awak ,jgn smpai lukisan tu tak logic pulak yaaa,lps lukis baru start interview, please prepare practise English, hahaha, i pun main bantaii sebab waktu tu memang nervous teruk ,dah la nama awal, so i’m bit nervous ,cakap mixed bm&bi.

    Third step, tunggu result lepas interview ,part ni nervous jugak ,sebulan jugak tunggu, tunggu dengan sabar yaa, solat hajat ,doa jangan lupa in sha allah Allah mudahkan rezeki kita

     Fourth step, kalau dapat selesaikan apa yang diaorang nak and masuk UITM dengan bangga yaa, jangan riak pulak, hahaha, bukan mudah nak dapat universiti awam sekarang.

Okay ,that only tips that i can shared ,this programme banyak theory yaa, tapi everyone can learn right ? so rilex and cool.

Comments

Popular posts from this blog

Jgn GIVE UP !

Story of Life