Posts

Showing posts from 2017

Sembang sembang

Assalamualaikum
Last blog sebelum habis paper,sekarang lagi berapa hari je lagi dah nak habis cuti sem , masuk sem baru, too fast , cuti 7 minggu pun tak terasa, kejap je -.- ,tapi bersyukur la ada cuti ,dapat rehatkan minda, ihiksss, so apa ja yg aku buat cuti ni ,of course dduk rumah rehat, nk buat part time pun niat terkubur je bila fikir part time on weekend ,weekend la waktu nak spend dgn family, so baik tlg mak,ambil adik sekolah, hntar gi sekolah, shopping online, bussiness sikit(tak gempak mana pun) tapi alhamdulilah dpt rehat puas ,sem lps sem paling penat fizikal mental dgn projek ,dpt projek trus kna settle up bahagikan masa dalam seminggu ,3 okayy, dgn kelas teori yg maha hebat, tpi alhamdulilah result teori semua daebak, Terima Kasih ya Allah, lecturer, sahabat yg membantu cari notes.
So, nak start sem baru ni ,kena pasang niat betul nak study, bukan nk perfoya-foya , A BIG NO, register course tdi pun boleh tahan credit hour, mostly kelas 3 jam ,dulu kelas 5 jam , lectur…

Jgn GIVE UP !

Assalamualaikum Alhamdulilah, dah masuk 2017,lama jugak tak update ,kalau dulu balik sekolah terus nak ngadap lettop buka blog ,baca blog orang, haha, sekarang bagun pagi je buka whatsapp,twitter & ig , hehehe nak tahu pasal isu semasa tapi yang viral kisah orang yang banyak, makin lama makin banyak pulak manusia mengutuk dkt laman sosial ni, okay dah .tinggal lagi satu paper sebelum balik penang,yehuuuuu, sukanyaaa, tak sabar nak jumpa semua.
Okay aku ada satu topik ,and aku selalu kena sebab tu aku nak share sikit, ramai orang tunding jari dekat orang yang tudung labuh bila buat maksiat, topik ni agak serius laa ,sebab orang akan pandang kau jahat kalau kau pakai tudung labuh tapi kau buat maksiat seterusnya orang aim kau .
jujur aku cakap aku pakai tudung labuh sikit je orang dah cakap alimnyaa kau, excuse me ,Allah kan dah pesan orang perempuan kena labuhkan tudung menutupi dada, tak semestinya yang pakai tudung labuh tu baik ,tapi mana tahu tengah usaha nak baik, kita tak tahu,…