Jgn GIVE UP !

Assalamualaikum
Alhamdulilah, dah masuk 2017,lama jugak tak update ,kalau dulu balik sekolah terus nak ngadap lettop buka blog ,baca blog orang, haha, sekarang bagun pagi je buka whatsapp,twitter & ig , hehehe nak tahu pasal isu semasa tapi yang viral kisah orang yang banyak, makin lama makin banyak pulak manusia mengutuk dkt laman sosial ni, okay dah .tinggal lagi satu paper sebelum balik penang,yehuuuuu, sukanyaaa, tak sabar nak jumpa semua.

Okay aku ada satu topik ,and aku selalu kena sebab tu aku nak share sikit, ramai orang tunding jari dekat orang yang tudung labuh bila buat maksiat, topik ni agak serius laa ,sebab orang akan pandang kau jahat kalau kau pakai tudung labuh tapi kau buat maksiat seterusnya orang aim kau .

jujur aku cakap aku pakai tudung labuh sikit je orang dah cakap alimnyaa kau, excuse me ,Allah kan dah pesan orang perempuan kena labuhkan tudung menutupi dada, tak semestinya yang pakai tudung labuh tu baik ,tapi mana tahu tengah usaha nak baik, kita tak tahu,kita suka judge je,yang biasa -biasa je mesti akan cakap dia tutup aurat,tudung labuh mesti baik.

Aku biasa cuba nak jadi baik tapi proses nak istiqamah tak senang ya, susah sangat sampai rasa nak give up tapi mesti fikir kenapa aku tak boleh buat sedangkan aku Islam ,aku kena cuba, bagi yang nak berubah ,awak kena cuba sebabnya, mati kita tak tahu bila, sedangkan orang muda pun ada yang mati dulu dari yang tua.

Di mata Allah s.w.t kita sama, so janganla kita judge yang tudung labuh ni alim ,sedangkan kita tak tahu dia, tak kenal dia, typical mind tu kena buang .

Sama-sama la kita usaha jadi hamba taat kepada Allah s.w.t ,kita kena usaha ,kita kena kuat dengan dugaan ,jangan mengalah. Yang menutup aurat ,bertudung labuh semoga kamu berjaya usaha untuk kekalkan pemakaian sebegitu,yang masih cuba menutup aurat,kita belum terlewat untuk usaha, jangan mengalah, berdoa selalu . Biar Allah sahaja menilai kita,jangan pulak kita menilai orang . SALAM


Comments

Popular posts from this blog

Programme Visual Culture Studies Uitm

Story of Life