Posts

Showing posts from August, 2017

MID SEM TRIP 2

Image
Assalamualaikum

   Okay hari ni aku nak sambung cerita pasal mid term break sem lepas, hahaha, padahal lagi seminggu je nak masuk sem baru . Lepas balik kelantan aku demam sebab tak tahan sangat panas, yelah naik kereta air cond keluar je panas terik, aku mmg tak boleh sikit dengan situasi mcm ni, migrain senang dtg. Okay , actually classmate aku ajak pergi penang sebab nak melawat Muzium Baba Nyonya, yelah penang kan banyak je muzium kerajaan , tapi lagi banyak private muzium so disebabkan kitaorang belajar Visual Culture so memang patut la melawat muzium , HAHAHAHAHA
  Nasib la aku punya classmate ni baik hati , dia yg tolong amikkan dkt rumah padahal rumah dia dgn rumah aku dekat 45 minit ke sejam baru nak sampai tapi dia gigih amik aku , so aku mmg hargai kau lah mal.
  Mula-mula lps dapat ambil semua orang kitaorg pergi cari Muzium Baba nyonya tu, sebab subjek kita kena buat research pasal culture yang ada dekat Malaysia, lepas tu research tu tentang simbol, diaorang buat pasal …

MID SEM TRIP 1

Image
Assalamualaikum
  Okay, hari ni aku nak sambung cerita family short trip ke kelantan. Trip ke Kelantan , mak aku yang decide nak pergi sebab dia dah lama tak pergi sana, saja la jalan-jalan amik angin kat kelantan sebab dah lama sangat tak pi sana, lagipun roomate aku asal kelantan so dah alang-alang pergi kelantan , singgah la kejap dekat Bachok melawat mak abah roomate.
  Trip ni masa aku mid sem, lepas tu abg pun tgh mid sem sebab tu boleh jenjalan kelantan, abah pergi ke laut dengan kawan dia, kami ikut abg bawak jenjalan pusing kelantan , ngeeeee.
  Banyak jugak tempat dan makanan yang aku nak makan , aku dapat makan , hehehehe, so aku ni kira tukang plan untuk pi mana, tempat shopping, makan , lepak jenjalan.


First Day

  Gerak dari rumah dalam pukul 10pagi , abg guna jalan Grik, dalam 4 jam dah sampai Kelantan, trip ni Mak su pun join dengan family pak su , tapi gerak asing-asing, mak su pergi jumaat, kami gerak sabtu pagi, abg sorang ja drive yg lain semua tak boleh drive 😁😁?…